Οι 5 underrated mcs που αξίζουν την προσοχή σας (Part 1)

Οι 5 underrated mcs που αξίζουν την προσοχή σας (Part 1)

Η rap πάντα ήταν η μουσική που απευθυνόταν στην νεολαία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ασχολούνται με αυτό το είδος πολλοί νέοι. Στην εποχή μας πολλοί είναι αυτοί που ασχολούνται αλλά λίγοι αυτοί που αξίζουν. Συγκέντρωσα μερικούς από αυτούς που τα τελευταία χρόνια άρχισαν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην μουσική και αξίζουν την προσοχή σας. Η λίστα δεν περιέχει ονόματα όπως Above The Hood, Ραμμένος Άσσος, Λόγος Τιμής, Novel 729 ή καλλιτέχνες που έχουν έστω και μία μικρή αναγνώριση από το κοινό. Η λίστα αποτελείται από ονόματα που δεν έχουν την απήχηση που αξίζουν για τις ικανότητες και την δουλειά που έχουν ρίξει.

Ένας νέος σε ηλικία αλλά και στο rap είναι ο Αλέξης. Ένα ταλέντο που ξεπρόβαλε από το Basement Studio, ο οποίος κατέχει και εξαιρετικές γνώσεις περί μουσικής, καθώς παίζει πιάνο. Οι στίχοι του είναι σκέτη ποίηση και η μουσικές του ντύνουν υπέροχα τα τραγούδια του. Σίγουρα αξίζει να ρίξει κανείς μια ματιά στην δουλειά του και ευελπιστώ να τον δω να πρωταγωνιστεί στην Ελληνική σκηνή, αν και πιστεύω με τις συμβουλές του Ταυτισμένου Λάθους θα γίνει και αυτό.

https://www.youtube.com/watch?v=CbFQjjfKREY

Ο Faust είναι ένας rapper του νέου κύματος των Αθηναίων που τα τραγούδια τους χαρακτηρίζονται «σύγχρονα ρεμπέτικα της Αθήνας». Μπορεί να χαρακτηριστεί ως η χαλαρή μορφή των Λόγων Τιμής, όμως η αλήθεια είναι ότι σαν καλλιτέχνης δίνει την δική του ατμόσφαιρα και τον δικό του χαρακτήρα στα τραγούδια. Αξιοσημείωτη είναι και η δουλειά του ως παραγωγός, καθώς συνθέτει μόνος του τις παραγωγές στα τραγούδια του δημιουργώντας ένα όμορφο αποτέλεσμα. Σε μικρό χρονικό διάστημα έχει βγάλει 2 δίσκους και έχει ανεβάσει αρκετά single κομμάτια στο προσωπικό του κανάλι στο youtube αλλά ακόμα δεν έχει την απήχηση που θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχε για την δουλειά του.

Παιδί που συνδυάζει τον εκσυχρονισμό και την παράδοση δύσκολα βρίσκεις, ειδικά στις μέρες μας. Ο ΑκροΒάτης το καταφέρνει αυτό πολύ καλά και με ένα δικό του μοναδικό στυλ ραπάρει την μοναξιά και την αντικοινωνικότητα της εποχής σε vintage ρυθμούς του 50. Παρά το μικρό της ηλικίας του, στους στίχους και στην φωνή του μπορείς να διακρίνεις μία σοβαρότητα που λείπει από την νέα γενιά. Και αυτός, μαζί με τους προαναφερθέντες, συνθέτει μόνος του τις παραγωγές στα τραγούδια του, ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί με αξιόλογους rappers της γενιάς του, όπως ο Ραμμένος Άσσος και ο Novel 729.

Σειρά έχει ένα συγκρότημα από την Πάτρα, οι Gang Run. Αποτελείται από τον Σόλων και τον Αίνιγμα, δύο rappers με φοβερά skills και έξυπνους στίχους. Πατάνε με την ίδια ευκολία τόσο σε boom bap όσο σε trap beats με το αποτέλεσμα να παραμένει το ίδιο ωραίο. Είναι από τους ελάχιστους που έχουν συμπεριλάβει στα ακούσματά τους θρυλικούς Αμερικάνους rappers, όπως Nate Dogg, Wu-Tang Clan, Busta Rhymes και άλλους. Τα τραγούδια τους είναι περισσότερο battle κομμάτια δείχνοντας τις τρομερές ικατότητές τους, ωστόσο έχουν και κοινωνικά κομμάτια, «της Πάτρας τα blues». Πέρα από το ακουστικό μέρος, τα παιδιά κάνουν εκπληκτική δουλειά και στα video clip τους ρίχνοντας αρκετά χρήματα για να δημιουργήσουν ένα αξιοσέβαστο αποτέλεσμα.

Το επόμενο όνομα της λίστας ανήκει στο label «I AM HIP HOP» και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Ο Raporter, μέσω του label του Λόγος Απειλή, έβγαλε τον προσωπικό του δίσκο παίρνοντας την «σκυτάλη» από τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και παιδικούς του ήρωες για να αφήσει το δικό του στίγμα στην ιστορία του εγχώριου ραπ. Απέφυγε τον εύκολο δρόμο να αντιγράψει κάποιον άλλον και δημιούργησε το δικό του στυλ. Η σκυτάλη αποτελείται από κομμάτια που μιλάνε για την ζωή του, για το πως ξεκίνησε και που έχει φτάσει. Ο ίδιος την χαρακτηρίζει ως το ελληνικό “Ready To Die”.

Σύντομα και underated mcs Part 2…