Για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του ‘21 ο δήμος της Αργυρούπολης έδωσε το πράσινο φως για ένα γκράφιτι που αναπαριστά τους ήρωες της επανάστασης. Μπουμπουλίνα, Παπαφλέσσας, Κολοκοτρώνης είναι μερικές από τις φιγούρες του έργου το οποίο υπογράφει ο Εύρυτος.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεσήκωσε αντιδράσεις με αποτέλεσμα να βανδαλιστεί με το να μουτζουρωθούν τα μάτια των φιγούρων με μαύρο χρώμα. Πρόκειται για μια αντίδραση που δεν αφορά τις φιγούρες αυτές καθ’αυτές αλλά το πρόσωπο πίσω από το έργο καθώς είναι συνδεδεμένο – σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος – με φασιστική και ακροδεξιά δράση.

Ταυτόχρονα γίνεται λόγος για παράκαμψη της νομοθεσίας ως προς την ανάθεση τέτοιου έργου από την πλευρά της δημόσιας αρχής. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΕΕΤΕ:
“Μόνο μέλη του ΕΕΤΕ μπορούν να αναλαμβάνουν εικαστικά έργα στο δημόσιο χώρο (άρθρο 9 του ν. 1218/81). Και φυσικά η διαδικασία ανάθεσης προβλέπεται από το νόμο, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ίσχυσε και ο Δήμαρχος αντιμετώπισε τον δημόσιο χώρο σαν να είναι δική του προσωπική ιδιοκτησία”.
Παράλληλα θίγουν την αντίφαση που προκύπτει από αυτή τη θεσμοθετημένη δράση – με το νομοσχέδιο Λιβανίου:
«Την ίδια ώρα που δημόσιοι λειτουργοί στηρίζουν την αναπαράσταση της ιστορίας του 1821 με εθνικιστικούς και φασιστικούς συμβολισμούς, οι καλλιτέχνες της χώρας διαδηλώνουν, για το νομοσχέδιο Λιβάνιου – τρομονόμο που ψήφισαν οι ίδιοι θεσμοί και που μιλάει για απαγόρευση υποκίνησης σε βία ή μίσος, για αποκλεισμό περιεχομένου που αφορά σε μη αποδεκτές για μία δημοκρατική κοινωνία συμπεριφορές όπως ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, ο βίαιος λόγος».