Τα Χνάρια κάνουν “φασαρία” !

Τα Χνάρια κάνουν “φασαρία” !

Περάσανε σχεδόν 4 χρόνια από τον προηγούμενο δίσκο και μετά απ’ τη “σιωπή” τους κάνουν “φασαρία”. Το καινούριο E.P. ηχογραφήθηκε στο cell 11364, το στούντιο του Brak, όπου γράφτηκε μέσα σε μια βδομάδα του Νοέμβρη του 17. Το E.P. θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο σε λιγότερο από 2 μήνες του οποίου το εξώφυλλο ανέλαβε ο Μάριος Ράπτης και περιλαμβάνει 6 φρέσκα κομμάτια.

Φωτογραφία του χρήστη Χνάρια.
Τα Χνάρια (DjMoya, On Axis, Brak) στο Cell11364 προετοιμάζοντας να κάνουν φασαρία

Το επετειακό “είμαστε εδώ” το οποίο είναι ένα tribute track για τα 10 χρόνια του γκρουπ και εγινε βίντεο κλιπ με τη συνεργασία του Σπύρου Στεριώτη. Ακολουθεί το ομώνυμο “φασαρία” για να θυμίζουν και να ξεκουνάνε. Τώρα για το “δεν έχουν πλάκα” είναι ξεκάθαρα η οπτική τους απέναντι στον ευτελισμό του hip hop παγκοσμίως και ειδικότερα στην Ελλάδα.
Επόμενο, ο “μικρόκοσμος”, μια κραυγή για να δραπετεύσουμε από τη μοντέρνα και καλοφτιαγμένη φυλακή της οθόνης, της απομόνωσης και της περιθωριοποίησης. “Ο φονιάς της διπλανής πόρτας” είναι ένα κομμάτι συναγερμός που όποιος είναι στον δρόμο θα το χει πάρει χαμπάρι καιρό κι όποιος είναι σπίτι του πρέπει να το μάθει. Χαρακτηριστικά οι ίδιοι ανέφεραν: “Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς και εφόσον ήμασταν σκόρπιοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο έχουμε δει και στα τρία μέρη να γίνονται δολοφονικά σκηνικά τα βράδια για πολιτικές, φυλετικές, σεξουαλικές και άλλες διαφορές”.

Φωτογραφία του χρήστη Χνάρια.
Στα γυρίσματα του βίντεο κλιπ “είμαστε εδώ”.

Τέλος το “όλα μια λούπα” είναι ένα προσωπικό κομμάτι του Brak, αλλά παρ’ όλα αυτά μιλάει και για τους τρείς και γι’ αυτό του ζητήθηκε να μπει στο δίσκο. Με αυτά τα 6 tracks γιορτάζουν τα 10 χρόνια και σχεδιάζουν ένα live στην Αθήνα ώστε να παρουσιάσουν τη νέα τους δουλειά… να σκάσετε να γίνει “φασαρία”.

 

O Brak έχει επίσης κυκλοφορήσει ένα σόλο EP το “Χάρτινα Όνειρα” Περισσότερα εδώ.

O DjMoya έχει κυκλοφορήσει ένα BeatTape με τίτλο “Π305” Περισσότερα εδω.